Bullets over Broadway

Bullets over Broadway
30 oktober, 2015 Sandra Redlaff

Nu kommer ”Bullets over Broadway” till Europa, Stockholm och Göta Lejon!

Från Brecht till musikalversionen av en Woody Allen-klassiker. Sandra Redlaff, skådespelerska från Kristianstad, tar plats på scen när Göta Lejon i Stockholm presenterar en av nästa års storsatsningar.

Teater. Hösten 2016, med premiär den 10 september, ger Göta Lejon ”Bullets Over Broadway”/ ”Kulregn över Broadway”. Musikalen bygger på filmen som gav Woody Allen en publik- och kritikersuccé
1994. Den har också getts i Allens egen scenversion, på Broadway i New York och i Cleveland, Ohio.
Stockholmsuppsättningen regisseras av Emma Bucht och huvudrollerna, som på film gjordes av John Cusack, Dianne Wiest och Chazz Palminteri, spelas på Göta Lejon av Linus Wahlgren, Helen Sjöholm och Johan Rheborg.
Klart är också att rollistan befolkas av bland andra Johan Rabaeus – och Sandra Redlaff, med rötterna i Kristianstad.
– Jag har varit i Stockholm väldigt ofta under hösten, bland annat för en work shop i sång. För ett tag sedan fick jag en förfrågan om att komma till en audition för ”Bullets Over Broadway”. Jag gick dit och det gick väldigt bra, berättar Redlaff som också är högaktuell med huvudrollen i ”Tolvskillingsoperan” på Hipp i Malmö.

Vad vet du om rollen på Göta Lejon?
– Jag gör Ellen, en ganska stor roll som hustrun till Linus Wahlgrens karaktär.

Och vad betyder ”Ellen” för din karriär?
– Först och främst är jag glad och tacksam, jag ser ”Bullets Over Broadway” som ett spännande och lustfyllt äventyr. Det har rullat på ganska bra ett tag, men jag tar inget för givet och jag vet att jag jobbar väldigt hårt.

”Tolvskillingsoperan” har finalföreställningen bokad den 5 november. Vad kan du säga om din närmaste framtid?
– Jag har olika erbjudanden att fundera över och hoppas få pyssla en del med filmjobb. Men jag väljer att vara lite hemlighetsfull, och vill gärna vänta med att säga mer än så innan alla detaljerna är klara.

Anders Mårtensson

KÖP BILJETTER