Kristianstadbladet

Här är de fyra frågorna som vi har ställt:

1. Hur har ditt 2014 varit, personligt och yrkesmässigt?

Det har varit ett spännande, händelserikt och på många sätt fantastiskt år för mig, både på ett personligt och yrkesmässigt plan. Jag har bland annat tagit min examen, börjat samarbeta med en väldigt bra agent som heter Peter Jansson, gjort både stora och mindre roller i såväl film, tv som på scen samt dubbat live-action för första gången, det tyckte var riktigt skoj! 2014 har också varit ett år där jag har träffat på massvis med nya trevliga människor som berikat mitt liv på olika sätt.

2. Något speciellt ur årets kulturliv som har gjort speciellt intryck på dig?

Jag har sett betydligt mindre föreställningar i år, men desto mer film och musik har tagit plats. Min kära storasyster bjöd med mig på en James Blunt-konsert i Malmö – en fantastisk upplevelse. Likaså hade Malmö SymfoniOrkester en filmkonsert som ägnades åt John Williams rika filmrepertoar – den var magisk! Musik går rakt in i själen på mig och jag tycker så mycket om det!

3. Vad säger du om året 2014 i stort, om tidsandan, händelserna, personerna…?
Ett spännande och händelserikt år, minst sagt, med stora förändringar i politiken, samhället och en turbulent omvärld…

4. Låt oss kika framåt mot 2015, vilka utmaningar väntar dig och vad hoppas du få se hända i Sverige/världen?

Långfilmen som spelades in i somras kommer att komma ut 2015 och jag kommer också att turnera med Månteatern med två föreställningar. I maj är det biennal och då kan det hända roliga saker! Jag kommer att fortsätta smaka på olika former av skådespeleri under 2015 och vara minst lika aktiv, framförallt inom filmbranschen. Slutligen hoppas jag att vi vaknar upp, att vi vågar mer, blir mer givmilda och respekterar varandra bättre. Att 2015 blir betydligt fredligare, det är min önskan!”

Andra som intervjuats:
Johan Ehrenberg, författare, tidningsutgivare och solcellsbyggare. Åsa Asptjärn, författare, komiker. Kalle Engquist, organist i Trefaldighetskyrkan, Kristianstad. Anders Roslund, författare. Elna Svenle, chef för Vandalorum – centrum för konst & design (Värnamo). Magnus Rutberg, dokumentärfilmare.

:: Läs hela artikeln här